Καλώς ήλθατε στο παλαιό Κέντρο Ενημέρωσης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας! (2011-2017)

Σημαντικό! Από Κυριακή 23/04/2017 το παρόν Κέντρο Ενημέρωσης, δεν ενημερώνεται πλέον και το υλικό του διατηρείται για αρχειακούς σκοπούς. Όλες οι σχετικές ειδήσεις και ανακοινώσεις οι σχετικές με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας έιναι διαθέσιμες στο νέο Κέντρο Ενημέρωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.soctheol.uoa.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-16

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα με τις κυριώτερες δράσεις τις οποίες το Τμήμα μας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το τρέχον εαρινό εξάμηνο 2016. Τα ονόματα των συντονιστών κάθε δράσης με τους οποίους μπορείτε να έρχεσθε σε επικοινωνία, βρίσκονται σε παρένθεση. Για κάθε μία από τις εκδηλώσεις αυτές, οταν οι λεπτομέρειες οριστικοποιηθούν, θα αναρτάται στο Κέντρο Ενημέρωσης ειδική ανακοίνωση με αναλυτική πληροφόρηση.

- Πέμπτη 10.03: Ημερίδα σε συνεργασία με το Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών (επικεφαλής Ευθ. Νικολαΐδης). Θέμα ενημέρωση και μελλοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα Χαρτογράφηση των Σχέσεων Θρησκείας και Επιστήμης. (Αν. Καθηγητής Σ. Τσιτσίγκος)
- Τρίτη 28.03: Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή π.  Γεωργίου Μεταλληνού η οποία αρχικά είχε σχεδιαστεί για τις παραμονές της 25ης Μαρτίου (Καθηγ. Σ. Δεσπότης, Δρ. Α. Κονταλή)
- Πέμπτη 31.03: Προβολή θεατρικής παράστασης Λυκείου της Θεσ/νίκης με προβληματισμούς στη Βιοηθική υπό τη διεύθυνση του Δρ. Βασίλη Φανάρα http://users.sch.gr/fanarasb/globalsch-autosch/iware/?D=c6bc39c0b90d598082df18deefd504d8
Πρόκειται για Παράσταση η οποία γίνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
- Στις 12/4 ημέρα Τρίτη στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας 22) στη μόνιμη συλλογή, αντί του μαθηματος που θα γινόταν στη Σχολή τις ίδιες ώρες. Η παρουσία όσων έχουν δηλώσει το μάθημα της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας κρίνεται απαραίτητη.
- Παρασκευή 15.04, 10:00: Ημερίδα για την θρησκευτική περιήγηση με ομιλήτρια την Δρ. Πολυξένη Μοίρα, Καθηγήτρια , ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, με τη συμμετοχή και της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας ((Δρ. Β. Τζέρπος) και του Ομότιμου Καθηγητή κ. Αλέξανδρου Σταυρόπουλου, πρώτο εισηγητή του θεραπευτικού τουρισμού στα θεολογικά δρώμμενα (Καθηγήτρια Διοτ. Λιαντίνη).
- Τρίτη 19/4: Χρ. Γιανναράς «Ο αποφατισμός στην ποίηση και τη θεολογία» (Αν. Καθηγ. Κ. Κεφαλέα).
- Τετάρτη 20/4: Wilhelm Rees, καθηγητής Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ. Ομιλία στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ Religionsfreiheit in Österreich (= Η θρησκευτική Ελευθερία στην Αυστρία). (Αν. Καθηγ. Κ. Κεφαλέα, μεταφράζει και συντονίζει η Επικ. Καθ. Ε. Γιαννακοπούλου).

- Στα πλαίσια του μαθήματος Μουσειοδιδακτική της Θρησκευτικής Τέχνης, στις 13/5, Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος (οδός Μοναστηρίου και Κρέοντος 1). Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος οι δηλώσεις συμμετοχής γινονται απευθείας στην διδάσκουσα Δ. Λιαντίνη τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος. Η πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς γίνεται από τη στάση του Μετρό
Μεταξουργείο στην Πλατεία Καραϊσκάκη με το λεωφορειο 051 που φτάνει ως την Ακαδημία Πλάτωνος, στάση Κρατύλου.
- Τρίτη 17.05 Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών ομάδας 12 φοιτητών από το Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Μονάχου με επικεφαλής τον Καθ. Κ. Νικολακόπουλο. Πραγματοποιεί 13-18.05 σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας κοινό Σεμινάριο με θέμα «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» (Αθήνα-Κόρινθος). (Καθ. Σ. Δεσπότης, Λέκτ. Αθ. Αντωνόπουλος)
Την ίδια μέρα το απόγευμα πραγματοποιείται η Επιτιμοποίηση του Καθηγητή Μ. Βόλτερ στα Κεντρικά του ΕΚΠΑ. Μετά θα παρατεθεί Δεξίωση.
 - Την  τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου επισκέπτεται την Αθήνα και τη Σχολή, αντίστοιχη ομάδα μεταπτυχιακών από την Τυβίγγη για επίσης κοινό Σεμινάριο με θέμα το «Άσμα των Ασμάτων» (Καθ. Σ. Δεσπότης, Λέκτ. Αθ. Αντωνόπουλος).
- Επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Το πρόγραμμα και η ημερομηνία βρίσκεται υπό καθορισμό (Αν. Καθηγητής. Ε. Καραγεωργούδης).
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία (Καθηγ. Διοτίμα Λιαντίνη).


Ο Πρόεδρος του Τμήματος,
Καθηγητής Σωτήριος Δεσπότης