Καλώς ήλθατε στο παλαιό Κέντρο Ενημέρωσης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας! (2011-2017)

Σημαντικό! Από Κυριακή 23/04/2017 το παρόν Κέντρο Ενημέρωσης, δεν ενημερώνεται πλέον και το υλικό του διατηρείται για αρχειακούς σκοπούς. Όλες οι σχετικές ειδήσεις και ανακοινώσεις οι σχετικές με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας έιναι διαθέσιμες στο νέο Κέντρο Ενημέρωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.soctheol.uoa.gr/

ΔΙΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητής Σωτήριος Δεσπότης σας προσκαλεί στη διθεματική ημερίδα του Τμήματος η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:15 στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

10:15-10:40: Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής τ. Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Αθηνών: Η ελληνική επανάσταση στο φως του «άλλου» ’21.







10:35-10:50: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών: Οι απαρχές του ρωσικού κόμματος και οι προφητείες των χρόνων της Τουρκοκρατίας.

10:50-11:00: Διάλειμμα


ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

11:00: Η Τέχνη ως μέσο εξερεύνησης των βιοηθικών ζητημάτων, Διδασκαλία με το βιοηθικό θεατρικό δρώμενο: «ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΛΛΟΝ».







- Δρ Βασίλειος Γ. Φανάρας, Θεολόγος-Μουσικός, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
-Κωνσταντίνα Γεωργιάδου, καθηγήτρια Αγγλικών, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
-Ομάδα μαθητών του Προγράμματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων 

Η εκδήλωση αφορά την παρουσίαση της διδασκαλίας με το βιοηθικό θεατρικό δρώμενο «Το Τέλειο Μέλλον» του Haresh Sharma του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις φοιτητές/τριες και το κοινό σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.




Λίγα λόγια για τα έργο

Το θεατρικό δρώμενο «Το Τέλειο Μέλλον» του Haresh Sharma προβάλει 3 μικρές ιστορίες από το μέλλον, με σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον του θεατή στη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι νέων που λαμβάνει τον ορό νεότητας φθάνει στα 200 έτη. Μια μητέρα αναζητά απεγνωσμένα βλαστοκύτταρα για να σώσει τη νεφροπαθή κόρη της κι ένας νέος με τη μητέρα του αναζητά το τέλειο παιδί σε εργαστήριο σχεδιασμού μωρών. Τρεις ιστορίες για το τέλειο μέλλον, για την κατάκτηση του παντοτινού, τελικά αυτό είναι εφικτό;
 



Πληροφορίες

Σωτήριος Δεσπότης, Καθηγητής
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
Πανεπιστημιόπολη, 15784, Άνω Ιλίσια.
Γραφείο αρ. 105, Τηλ. 210-727-5731,Fax: 210-727-5721,
E-mail: sotdespo@soctheol.uoa.gr